Matematik

En der kan hjælpe? Arealbestemmelse vha. stamfunktioner

31. januar 2010 af ggf (Slettet)

En der kan hjælpe med følgende opgave?: http://peecee.dk/upload/view/221863


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af notpozitive (Slettet)

 når du tager stamfunktionen af en funktion, finder du automatisk arealet.

I første del skal du finde M, som er afgrænset med 3 og 5. Man ser at funktionen er kvadratroden af 10-2x når x er større eller lig 3 og mindre eller lig 5. Så du tager stamfunktionen, altså integrerer kvadratroden af 10-2x.

Du kan gøre det på lommeregneren, og du vil forhåbentligt få:

8/3 eller 2,666667.

Det samme kan du gøre for anden del af opgaven.


Svar #2
31. januar 2010 af ggf (Slettet)

ok den første er løst men synes den anden er lidt problematisk?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2010 af notpozitive (Slettet)

Når ja, voluminet af omdrejningslegemet der fremkommer ved en 360 graders drejning, findes vha ligningen:

'

V= Pi * integralet af f(x)²

tjek din bog eller formelsamling om du kan finde den. det hedder "volumen af omdrejningslegemer"


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2010 af notpozitive (Slettet)

fandt en der havde skrevet det:

V = π∫b til a f(x)²dx

hvor b= 5 og a = minus kvadratrod 13


Skriv et svar til: En der kan hjælpe? Arealbestemmelse vha. stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.