Kemi

HASTER MEGET!!!empiriske formel

01. februar 2010 af Googles (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen der ved hvordan jeg skal gøre:?

opgaven lyder sådan:

Ved en analyse af etcarbonhydrid finder man, at 3,56mg af stoffet ved fuldstændige forbrænding giver 11,20mg CO2 og 4,58mg H2O.

a) bestem carbonhydridets impiriske formel.


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. februar 2010 af mathon

carbonhydrid CnH2n+2
 

                                                          2CnH2n+2  +  (3n+1)O2  →  2nCO2  +  (2n+2)H2O
ækvivalente stofmængder i mol:                2               (3n+1)            2n            (2n+2)
aktuelle stofmængder i mol:                                                    ≈ 0,000254  

CO2:
((2n) mol)·(44,01 g/mol) = 11,20·10-3 g
2n = (11,20·10-3 g)/(44,01 g) = 0,000254
n = 0,000127
n søges hel

1,27·{2,3,4,5,6,7,8,9} = {2.54,3.81,5.08,6.35,7.62,8.8910.16,11.43}

hvor 5,08 ≈ 5

hvoraf
              CnH2n+2  =  C5H12 = pentan

 


Svar #2
01. februar 2010 af Googles (Slettet)

oki 1000 taak


Skriv et svar til: HASTER MEGET!!!empiriske formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.