Matematik

En kasse

01. februar 2010 af Bugge91 (Slettet)

En kasse med kvadratisk bund er lavet af materiale A til siderne og B til låg og bund. Pris for A=2 kr pr cm2. Pris for B=3 kr pr cm2.

a) opstil et regneudtryk for udgiften til materialeforbruget til kassen udtrykt ved x og h:

Volumen=h*x2

Overfladearealet=2*x2+4*h*x

Pris=6x2+8hx

b) Opstil et regenudtryk for h og kassens rumfang v(x) som funktion af x, når udgiften til materialeforbruget er 100 kr:

6x2+8hx=100

8hx=(100-6x2)/(hx)

h=(100-6x2)/(8x)

v(x)=h*x2

v(x)=(100-6x2)/(8x)*x2

v(x)=(100x2-6x2)/(8x)

v(x)=12,5x-0,75x3

c) Bestem den værdi af x der giver kassen det størst mulige rumfang, når udgiften til materialeforbruget er 100 kr:

v(x)=12,5x-0,75x3

v'(x)=12,5-0,752

For at få ekstremumpunkter:

v'(x)=0

indsæt:

12,5-0,75=0

Hvordan kommer jeg videre?

På forhånd mange tusinde tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2010 af Isomorphician

v'(x) = 12,5 - 2,25x2


Svar #2
01. februar 2010 af Bugge91 (Slettet)

Jamen det er vel ikke bare det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2010 af Isomorphician

Nej, sæt f'(x) = 0 og løs.


Skriv et svar til: En kasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.