Matematik

HURTIG Hvad er stamfunktionen til ..... ?

02. februar 2010 af 91Sarah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej

Hvad er stamfunktion til g(x)= -x+6  ???

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2010 af Yow! (Slettet)

hint:

f(x) = x

F(x) = - x2 / 2


Svar #2
02. februar 2010 af 91Sarah (Slettet)

Det passer ikke!


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2010 af mathon

det passer udmærket

      F(x) = ∫( -x+6)dx = ∫-xdx + ∫6dx) = -(1/2)x2 + 6x + k


Svar #4
02. februar 2010 af 91Sarah (Slettet)

Ok tak.

Jeg var usikker om det var - 0,5 eller 0,5 men mange taak til begge to :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. februar 2010 af Isomorphician

#3: Der er blevet redigeret i #1 (dog ikke helt nok)


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. februar 2010 af mathon

...med en minus-"smutter"


Svar #7
02. februar 2010 af 91Sarah (Slettet)

Hvad mener i ?


Svar #8
02. februar 2010 af 91Sarah (Slettet)

Jeg skal sætte grænserne ind her : -(1/2)x2 + 6x

Grænserne er 4 og 1

Hvad få man areal til?


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. februar 2010 af Isomorphician

F(b) - F(a)

hvor b er 4 og a er 1. Indsæt og udregn.


Svar #10
02. februar 2010 af 91Sarah (Slettet)

Skal jeg ikke sætte 1 og 4 på x plads dv.

-(1/2)x2 + 6x

-(1/2) • 42 + 6 •4  osv.


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. februar 2010 af Isomorphician

Jo. Først 4 og derefter 1. Resultatet for 1 trækkes fra resultatet for 4.


Brugbart svar (1)

Svar #12
02. februar 2010 af mathon

 skrevet:

  14( -x+6)dx = [-(1/2)x2 + 6x]14 -(1/2)·42 + 6·4 - (-(1/2)·12 + 6·1)


Skriv et svar til: HURTIG Hvad er stamfunktionen til ..... ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.