Matematik

Kan ikke huske!

03. februar 2010 af - Sophie87 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til de nedenstående opgaver. Kan ikke huske hvordan man løser en 4/3 gradsligninger.

Løs følgende ligninger:

a) x4-5x3+5x2+5x-6 = 0

d) 2x3+x2+5x-3 = 0

g) x3-2x2-3x+2 = 0

tak...
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2010 af mathon

a)
          2 og 3 er rødder -  opløs i faktorer

b)
          (1/2) er rod -  opløs i faktorer

c)
           løs den grafisk - da den ikke har heltallige reelle rødder

.................

hvis α er rod i et polynomium P(x)
P(α) = 0
ensbetydende med,
at (x-α) er divisor i P(x)

og dermed

    Pn(x) = (x-α)·Qn-1(x)        hvor n er P's grad


Skriv et svar til: Kan ikke huske!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.