Kemi

Fortynding, hvorfor ændre pH sig en lille smule, når den burde forblive konstant??

08. februar 2010 af ProMaster (Slettet)

 Hej Folkens..

Jeg sidder her med en aflevering og jeg kan ikke helt forstå, hvorfor pH'en ændre sig en lille smule ved fortynding.

Da der ellers burde være en konstant bevarelse af pH. 

Hvilke fejlkilder kan spille ind her?

Hjælp ønskes :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 pH er et udtryk for koncentrationen af hydrogenioner i opløsningen. Fortynder du opløsningen formindskes koncentrationen og pH ændres


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. februar 2010 af mathon

n er konstant
men ikke V

                        V1·c1 = n = V2·c2

                        c2 = (V1/V2)·c1 < c1           da  V1/V2 < 1 


Skriv et svar til: Fortynding, hvorfor ændre pH sig en lille smule, når den burde forblive konstant??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.