Matematik

Rente fod + anden opgave

10. februar 2010 af Dittany (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder med to opgaver her.

(K0) Startkapital: 5687
(r) Rentefod:
(n) Antal terminer: 5
(K) Slutkapital: 5904

Hvordan regner man rentefoden ud? Jeg kan simpelthen ikke huske det. Gerne en formel der viser stykket ovenover. :-)

Anden opgave:
Reducer ved hjælp af potensregnereglerne.

5^4,5 * 5^-7,5 fx?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af Isomorphician

Kn = K0*(1+r )5

Med dine oplysninger indsat:

5904 = 5687*(1+r)5 <=>

5904/5687 = (1+r)5 <=>

5√(5904/5687) = 1 + r <=>

5√(5904/5687) - 1 = r <=>

0,007518 = r = 0,7518 %

---------

54,5*5-7,5 = 54,5+(-7,5) = 5-3


Svar #2
10. februar 2010 af Dittany (Slettet)

Mange tak for rente ligningen, den opgave var hurtigt lavet derefter :)

Angående den anden opgave, vil det så sige at 17^1,6 * 17^0,4 reduceres til 17^2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2010 af Duffy

#2: Jeps!


Svar #4
10. februar 2010 af Dittany (Slettet)

Maange tak! :)


Svar #5
10. februar 2010 af Dittany (Slettet)

Sidste spørgsmål hvis nogen har tid :)

√5^3 * √5^5 * 3√5^-1

Hvordan reduceres den?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2010 af Isomorphician

√(53)*√(55)*3√5-1 = 53/2*55/2*5-1/3 = 59/6*515/6*5-2/6 = 5(9/6)+(15/6)-(2/6) = 522/6


Svar #7
10. februar 2010 af Dittany (Slettet)

fy for den lede, men tak. :)


Skriv et svar til: Rente fod + anden opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.