Fysik

Rettelse - hurtigt!

10. februar 2010 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et spørgsmål, og der er noget, jeg bare ikke kan forstå. :/

Gitterkonstanten beregnes v.h.a. gitterligningen. Kald den deks.
Beregn gitterkonstanten v.h.a. antallet af linier pr. mm, som er opgivet på gitteret. Kald den dteo. Beregn den relative afvigelse mellem de to tal.
I de følgende beregninger af bølgelængder benyttes deks, idet man ikke kan stole på det opgivne antal linier pr. mm.

Der var 600 åbninger pr. mm. i gitteret og afstanden var 1 m, altså:
(0,001)m/(600) = 1,667*10^-6 = 1667 nm = d

Passer det? For når jeg beregner gitterkonstanten via. gitterligningen, så får jeg 28,368?
 


Skriv et svar til: Rettelse - hurtigt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.