Fysik

hjælp det haster virkeligt meget

11. februar 2010 af lahme (Slettet)

kan ikke finde ud af den.

En dyppekoger med effekten 60 W opvarmer 400 g vand. Starttemperaturen er 15 ºC.

Hvor meget stiger temperaturn på 2 minutter?

med beregninger tak, så jeg kan nemmere og bedre forstå.

på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2010 af Jerslev

#0: Har du selv noget forslag?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
11. februar 2010 af lahme (Slettet)

kender du en formel til det.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. februar 2010 af jleacht (Slettet)

I løbet af 2 minutter (120s) bliver der tilført E=P * T=60 W * 120 s = ? J

Al energi bliver omdannet til varmeenergi:

ΔQ = m * c * Δttemp ⇔ Δt = ΔQ/(m * c) = P * T /(m * c)


Skriv et svar til: hjælp det haster virkeligt meget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.