Fysik

Hjælp til beregning af diameter, ved hjælpe af resistans og længde

14. februar 2010 af niellah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er igang med en opgave i Orbit B side 124 O5.5 som jeg er kørt meget fast i.

Opgaven lyder:

En konstantantråd har et cirkulært tværsnit. Tråden er 3.5 m lang. Resistansen i tråden bestemmes til 1.2 ohm. Beregn tråden diameter.

Nogen der kan hjælpe mig lidt på vej, for jeg er rimelig blank i den her


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2010 af mathon

        R = ρ·(L/a)

        a = ρ·L/R

        (1/4)·π·d2 = ρ·L/R

        d = ((4/π)·ρ·L/R)½

................

konstantan
                   ρ = 0,49 Ω·mm2/m = 0,49·10-6 Ω·m

π·r2 = π·(d/2)2 = π·(d2/4) = (1/4)·π·d2


Svar #2
14. februar 2010 af niellah (Slettet)

Okay, det forstår jeg godt, mange tak for det. Lige et tillægsspørgsmål, hvis jeg så har diameteren og skal finde længden, hvordan laver jeg så formlen om så den passer?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. februar 2010 af mathon

   (1/4)·π·d2 = ρ·L/R

   L = (π/(4·ρ))·d2·R


Skriv et svar til: Hjælp til beregning af diameter, ved hjælpe af resistans og længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.