Kemi

Almen kemi opgave

15. februar 2010 af Miss-Lang (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig?? det haster..... :(

 På forhånd tak :)

7.

4Zn + 10HNO3 NH4NO3 + 4Zn(NO3)2 + 3H2O
a. Hvor mange g Zn skal der, anvendes til fremstilling af 300 g Zn(NO3)2?
b. Hvor mange ml 2,50 mol/L HNO3 reagerer med 0,500 g Zn?
c. Hvor mange g NH4NO3 fås ved reaktion af 500 mL 2,50 mol/L HNO3?


8.

3H2SO4 + KBrO3 + 6KI KBr + 3I2 + 3H2O + 3K2SO4
a. Hvor mange g I2 dannes ved reaktion af 0,140 g KBrO3?
b. Hvor mange mL 0,50 mol/L H2SO4 skal anvendes til fremstilling af 0,140 g KBrO3?


9.

K2Cr2O7 + 6KI + 14HNO3 2Cr(NO3)3 + 3I2 + 7H2O + 8KNO3
Hvor mange mL KI-opløsning 0,100 mol/L, kræves der til omsætning af 0,1470 g K2Cr2O7?

Taktak


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

Har kigget lidt på dine opgaver.

du får brug for disse 2 formler

n = m/M

n = c *V

en tabel til opslag af molarmasse for stofferne, eller du kan selv beregne molarmassen

start på opgaven ved at se på molforholdet, find ud af hvilket oplysninger du skal bruge

4 Zn + 10 HNO3  → NH4NO3 + 4 Zn(NO3)2 + 3 H2O
 

7a

molforholdet mellem Zn og Zn(NO3)2 er 1:1

molarmasse Zn = 65,409 g/mol; Zn(NO3)2 = 189,417 g/mol

m(Zn) / 65,409 g/mol = 300 g Zn(NO3)2 / 189,147 g/mol ⇒

m(Zn) = 300 * 65,409 / 189,147 = 103,6 g

7b

se på molforholdet 4 Zn reagerer med 10 HNO3 , det medføre et molforhold på 2:5

0,500 g Zn / 65,409 g/mol =  2 * 2,50 mol/L * V (HNO3) / 5 ⇒

 V (HNO3) = (0,500 *5) / (65,409 * 2 * 2,50) = 0,00764 L = 7,64 mL

Håber det har divet dig en ide om, hvordan du kan løse den type opgaver. Jeg går ud fra du er bekendt med molformlerne


Svar #2
18. februar 2010 af Miss-Lang (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Almen kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.