Kemi

Koncentrationens betydning for pH

21. februar 2010 af kiwidinok (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle der kan hjælpe mig med spørgsmålet:

Hvad er koncentrationens betydning for pH i en opløsning af syre eller base??

Er klar over, at ved en middelstærk base vil pH blive større ved en høj koncentration og omvendt ved en syre.

Men en generel betydning??


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2010 af mathon

             [H3O+] = α·cs

             pH = -log([H3O+]) = -log(α·cs)
            

...............

             [OH-] = α·cb

             pOH = -log([OH-]) = -log(α·cb)

             pH = 14 - (-log(α·cb)) = 14 +  log(α·cb)

......................

     α er ioniserings/dissocierings-graden


Svar #2
21. februar 2010 af kiwidinok (Slettet)

mathon:

Kender godt formlerne og har skam regnet pH og lign ud.

Men ud fra mine "tal", skal jeg kunne give en prosa faglig fortolkning af det = med ord.

Det er der jeg ikke helt er med på, hvordan man skal skrive sådan noget


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2010 af mathon

En syre er et stof, der i vandig opløsning fraspalter protoner/hydroner under dannelse af oxoniumioner, H3O+.
Jo større formel syrekoncentration desto større oxoniumionkoncentration i opløsningen og desto mindre pH.

En base er et stof, der i vandig opløsning optager protoner/hydroner under dannelse af hydroxidioner, OH-.
Jo større formel basekoncentration desto større hydroxidionkoncentration i opløsningen og desto større pH.


Skriv et svar til: Koncentrationens betydning for pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.