Kemi

Beregn stofmængden ved hjælp af idealgasloven, og beregn derefter carbonhydridets molare masse

23. februar 2010 af Pools (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey, er lige begyndt på kemi A, så en god del af kemi B er glemt. Mit problem er overskriften.

Carbonhydridet er en væske. 1.62g af carbonhydridet bringes på gasform ved opvarmning, og gassens volumen måles til 0.610L ved 120 grader celcius i 1.013 bar.

Jeg bruger så idealgasligningen. p * V = n * R * T

hvor jeg så isolerer stofmængden n, og får 0.00000100267 hvilket jeg ikk tror helt passer. Og så bruger jeg

m/n=M hvilket giver 1615686.11 hvilket heller ikk helt passer ? :S

Hvor går den galt ?

mange tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. februar 2010 af mathon

             n = p·V/(R·T)

             n = (1,013 bar)·(0,610 L)/(0,083145 bar·L/(mol·K))·((273,15+120) K) = 0,018904 mol

             M = m/n = (1,62 g)/(0,018904 mol) = 85,698 g/mol


Svar #2
23. februar 2010 af Pools (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Beregn stofmængden ved hjælp af idealgasloven, og beregn derefter carbonhydridets molare masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.