Kemi

Chlorid i havvand hjælp inden fredag :)

24. februar 2010 af ditlev007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg er ikke rigtigt kommet videre jeg vil bare godt vide hvilke formler osv.

Beregn stofmængden af AgNO3 i det tilsatte volumen 0,1 M AgNO3?
b) Hvor stor en stofmængde Ag+ er der tilsat?
c) Hvor stor en stofmængde Cl- indeholdt 1,00 mL havvand/saltvand? (Svaret skal
begrundes).
d) Beregn [Cl-] i havvand/saltvand.
e) Vil du mene, at der er andre negative ioner i havvand, der kan give problemer i vores
analyse? Hvorfor/Hvorfor ikke?
f) Vi antager nu, at chloridioner i havvand udelukkende findes sammen med natriumioner.
Beregn massen af NaCl i 1 L havvand.

Kemi rapport 2 – Chlorid i havvand
Formål
Formålet med forsøget er at bestemme indholdet af chloridioner i havvand ved titrering.

Teori
AgCl er tungtopløseligt i vand. Hvis man til en opløsning, der indeholder Cl- sætter
AgNO3(aq), vil der derfor ske følgende fældningsreaktion:

Ag+(aq) + Cl- (aq) → AgCl(s).

Ag2CrO4 er ligeledes tungtopløseligt i vand. Hvis man til en opløsning, der indeholder CrO42-,
sætter AgNO3(aq), vil der ske følgende fældningsreaktion:
Ag+(aq) + CrO42-(aq) → Ag2CrO4 (s).
Hvis man til en opløsning, der indeholder både Cl- og CrO42- tilsætter AgNO3(aq), vil Ag+-
ionerne helst reagere med chlorid, og først når alle chloridioner er brugt op, reagerer de tilsatte
Ag+ med CrO42-. Da Ag2CrO4 er rødt, mens AgCl(s) er hvidt, kan man tydeligt se, hvornår der
dannes bundfald af Ag2CrO4.
Materialer
En 5 mL konisk kolbe
Glas-pind til at blande
pipette med pipettepumpe
5 mL bægerglas
1 mL sprøjte med kanyle og med delestreger svarende til 0,01 mL
Havvand
AgNO3(aq, 0,100 M)
K2CrO4(aq, 0,005 M)

Udførelse

Vi startede med at tage, ved hjælp af en pipettepumpe, 1,00 mL havvand ned i den koniske kolbe, derefter hældte vi nogle dråber K2CrO4 ned i kolben med havvand.
Vi hældte derefter noget AgNO3 op i et bægerglas.
Derefter samlede vi AgNO3 op, ved hjælp af vores sprøjte, og kom det langsom dråbe for dråbe ned i vores havvand og blandede det derefter. Denne proces fortsatte indtil den røde plet der fremkom tidligere ikke længere forsvandt. Derefter aflæste vi hvor meget AgNO3 der blev brugt. Denne proces lavede vi to gange.

Sikkerhed
Under forsøget var der få risici, det var bl.a. sprøjterne som man skulle passe på med. Af kemikalier var der ikke den største risiko, da det kun var miljøskadeligt og let irriterende. Men dette forsøg er YDERST farligt, for hippier der tænker på miljøet og for alle pigerne og personer der går op i sit tøj er der også en stor risiko, da AgNO3 gør tøjet blåt…
Resultater
Opgave a:
Beregn stofmængden af AgNO3 i det tilsatte volumen 0,1 M AgNO3?
Jeg har benyttet mig af formlen n=c*V
Og i den første omgang med havvand brugte vi 1,5mL og da det skal omregnes til L er det følgende:
0,1mol/L*0,0015L = 0,00015mol
Altså er n i første forsøg med havvand 0,00015 mol
I andet forsøg var resultatet 1,54mL derfor:
0,1mol/L*0,00154 = 0,000154 Mol
Det er altså 0,000154 mol i andet forsøg med havvand
Det samme gjorde jeg med saltvand hvor jeg til første forsøg brugte 1,76 og ved andet 1,8
Altså er mine resultater således:
n = 0,1mol/L * 0,00176L
n = 0,000176 mol

n = 0,1mol/L * 0,0018L
n = 0,00018 mol
Opgave b:
Hvor stor en stofmængde Ag+ er der tilsat?


 


Skriv et svar til: Chlorid i havvand hjælp inden fredag :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.