Kemi

forsøg , hjælp!

25. februar 2010 af Anna2200 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle sammen jeg skal bestemme koncentrationen af IO3-

jeg ved at der er 15 g KIO3 til 1 liter H2O

reaktionsligningen er KIO3-----> K+ + IO3-

vi ved forholdene er 1:1

har fundet KIO3 stofmængde og det er 0,070093140232

hvordan finder jeg så koncentrationen til IO3


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. februar 2010 af mathon

M(KIO3) = 214.00 g/mol

n = m/M = (15 g)/(214.00 g/mol) = 0,070093 mol

i 1 L

[KIO3] = [IO3- ] = n/V = (0,070093 mol)/(1 L) = 0,070093 M
 


Svar #2
25. februar 2010 af Anna2200 (Slettet)

tak, men skal også finde ln til koncentrationen, men den bliver negativ, hvorfor det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2010 af mathon

                  ln(x) <0         for 0<x<1


Svar #4
25. februar 2010 af Anna2200 (Slettet)

dvs det er ok at den er negativ


Skriv et svar til: forsøg , hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.