Matematik

Skriv ligningen, Hjæælp! :)

27. februar 2010 af Sytten17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen :)
Jeg er virkelig virkelig på bar bund med denne opgave, og det er et kæmpe problem, da det skal afleveres som opgave.
Jeg håber derfor VIRKELIG at der sidder nogen af jer genier der har tid og overskud til at løse det her problem for mig. :)
Det ville bare være suuper fantastisk!
På forhånd tusind tusind tak! :)

Skriv en ligning på formen y - y0 = a(x - x)0
for den linje der går gennem punkterne K (-3.10) og L (4.-1).
Skriv derefter ligningen på formen ax + by + c = 0, idet a, b og c ønskes angivet som hele tal.




 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2010 af mathon

               a = (y - yo)/(x - xo)

               a = (-1 - (-10))/(4 - (-3)) = 9/7
derefter opskrivning

               (y - 10) = (9/7)(x - (-3))                             gang med 7

               7·(y - 10) = 7·(9/7)(x - (-3))

               7y - 70 = 9(x + 3)

               7y - 70 = 9x + 27

               9x - 7y + 97 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2010 af jnl123

Hældningen findes:  a = (y1-y0)/(x1-x0) = (-1-10)/(4+3) = -11/7

Nu kan lingingen opskrives:   y - 10 = (-11/7)*(x + 3)

----------------

y - 10 = (-11/7)*(x + 3)   =>   y - 10 = -(11/7)*x - (32/7)   =>   0 = -(11/7)*x - y + 37/7  

Ganges der med 7 på begge sider udgår brøken:

0*7 = -(11/7)*x*7 - y*7 + (37/7)*7   =>   0 = -11*x -7*y + 37

a=-11, b=7, c=37


Svar #3
28. februar 2010 af Sytten17 (Slettet)

Tusind tak til jer begge! :D - i har reddet mig.


Skriv et svar til: Skriv ligningen, Hjæælp! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.