Matematik

kegler, ellipser osv.

02. marts 2010 af klinki (Slettet) - Niveau: B-niveau

En kegle har i grundplan en radius 2m. mellem denne radius og frembringeren er der en vinkel på 65grader

a) beregn keglens højde

Angiv en ligning for en ellipse, hvis halve lilleakse er 3, og hvis exentricitet er 0,3


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2010 af mathon

tegn det
af den retvinklede trekant
har du
               tan(65º) = h/(2 m)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2010 af mathon

           b2/a2 = 1 - e2

           9/a2 = 1 - 0,09

           a2 = 9/(1-0,09) = 9/0,91

ellipseligning:

                     x2/(√((9/0,91)))2 + y2/32 = 1


Skriv et svar til: kegler, ellipser osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.