Matematik

Funktionen med forskrift Haster!!!

03. marts 2010 af Meandmy1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er det sådan man skal ?????? Er slet ik sikker om det er rigtigt.

Bestem en ligning for hver af de vandrette tangeter til grafen for funktionen med forskriften.

f(x) = 1/3 x3 - 2x + 3x +8

f' (x) = 3* 1/3x3-1 - 2 * 2x2-1+3x+8

f(x)= 1x2 - 4x1 + 3x + 8


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af PeterValberg

Du bruger f'(x) til at beregne de x-værdier, hvor f(x) har et ekstrema (vil have en vandret tangent, - det gør du ved at sætte f'(x) = 0 (der er forøvrigt en 8'er for meget med i f'(x), da differentialkvotienten af en konstant er 0)

Når du har de x-værdier, hvor grafen for f(x) har vandret tangent, bruger du tangentligningen til at bestemme forskrifterne:

tangentligning:    y = f(x0) + f'(x0)(x - x0)

God fornøjelse

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. marts 2010 af Meandmy1 (Slettet)

TAK, er det så??? bare

f(x) = 1/3 x3 - 2x + 3x +8

f(x)= 1x2 - 4x1 + 3x
 

f(0) = 1x - 4x+ 3x  


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2010 af bemil (Slettet)

0=x2+1


Svar #4
03. marts 2010 af Meandmy1 (Slettet)

Sorry, men jeg er ik men blir det 0=x2+1


Svar #5
03. marts 2010 af Meandmy1 (Slettet)

kan du skreve det hvordan kommer du til det ???


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2010 af dnadan (Slettet)

Skriv lige funktionen korrekt ind, det ser ud til, at du har lavet en slåfejl.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2010 af PeterValberg

Har jeg ret, når jeg siger, at:

f(x) = 1/3 x3 - 2x2 + 3x +8           ???????

For i så fald,er:

f'(x) = x2 - 4x + 3

Sæt derefter f'(x) = 0 og find de x-værdier, hvor grafen for f(x) har vandret tangent.

f'(x) = 0     ⇔     x2 - 4x + 3 = 0         løses for x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Funktionen med forskrift Haster!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.