Matematik

Hvad betyder e i Excel?

09. marts 2010 af GrummeStyg (Slettet)

Når jeg laver en tendenslinje, og beder om ligningen, får jeg tit noget som hedder y=9,5e^122 (bare et eksempel). Hvad betyder e i denne sammenhæng, og hvordan får jeg det frem på min lommeregner? Det skal siges at det er i eksponentiel vækst.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2010 af mathon

9,5e122 = 9,5·10122

e = eksponenten til potensroden 10


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2010 af jnl123

Det betyder 9,5 * 10^122

Tallet er for stort til at skrive på skærmen


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2010 af NejTilSvampe

er det ikke E122 i tænker på? sikker på der ikke menes eulers tal. Det bruges da ihvertfald ofte inden for eksponentielvækst. Men der skal nok have stået  y = 9,5e^122x

men i såfald er e en konstant. Søg på google og bare skriv e, så får du en udemærket tilnærmelse.


Skriv et svar til: Hvad betyder e i Excel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.