Matematik

Spørgsmål om funktion

11. marts 2010 af Chaol (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Har et spørgsmål som lyder: "I hvilket år vil der være 0,80 g tilbage af det deponerede Sr-90?

Startåret er 1980 og der er der 2,0 g af det deponerede Sr-90. Halveringstiden er 28.

Nogen forslag til hvordan man løser dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2010 af mathon

          m(t) = 2,0·(1/2)t/T½ = 2,0·((1/2)1/T½)t = 2,0·((1/2)1/28)t = 2,0·0,975549t

          0,80 = 2,0·0,975549t                 

          0,40 = 0,975549t

          ln(0,40) = ln(0,975549)·t

          t = ln(0,40) / ln(0,975549)


Svar #2
11. marts 2010 af Chaol (Slettet)

 Tak for forklaringen. Har fået det til 37,0145, men hvordan laver man dette tal om til år?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2010 af mathon

                t = 37,0145 år

da            m(t) = (2,0 g)·(1/2)t/(28 år)
               


Skriv et svar til: Spørgsmål om funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.