Matematik

Anlægsarbejde - matematik projekt. HJÆLP

13. marts 2010 af Louise2720 (Slettet)

Jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal gøre noget som helst i det vedlagte projekt.. håber virkelig der er nogen som kan hjælpe! 

Mvh. 

Louise


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2010 af jnl123

(Første opgave)

Hvis det er et fald på 6 promille af 90 grader, så er det er fald på:

90*6/1000 = 0,54 grader = 3*Pi/1000 radianer

Så er der et fald fra A til B på:

12 * sin(3*Pi/1000) = 0,113 m

Dvs koten for B er:

12,24 - 0,113 = 12,127


Svar #2
13. marts 2010 af Louise2720 (Slettet)

 Okay.. Skal dette så bare gøres for de næste 3 punkter også?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2010 af jnl123

Jeps. Punkt C er 20 m fra punkt B, så der er det bare:

20 * sin(3*Pi/1000)

og så trækkes det resultat fra B's kote, osv..


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2010 af jnl123

I opgave 2 skal du finde arealet af det grå i figur 292. Det er måske noget med arealet af den yderste cirkel minus den inderste, og så skal der plusses noget til mht den kantede bund.

Når arealet er fundet kan rumfanget bestemmes ved at gange med de 2m. Vægten er så rumfang * 2400.

I opgave 3 skal du finde arealet mellem de 2 kurver og gange med de 3m. Arealet under t(x) findes ved at integrere fra 0 til 40. Så skal arealet over den rette linje (op til x-aksen) lægges til.


Svar #5
13. marts 2010 af Louise2720 (Slettet)

 Men kan det ikke regnes i grader i stedet for radianer? Tror klart min lærer ville fortrække det (:


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2010 af jnl123

du kan bare skrive grader i mellemregningerne, bare resultatet giver det samme :)

min lommeregner skal have radianer til sinus-funktionen, derfor skrev jeg radianer


Svar #7
13. marts 2010 af Louise2720 (Slettet)

Men hvordan finder jeg så koten for E og F? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2010 af jnl123

For E:

B's kote minus 25*sin(90*7/1000 grader)

F:

C's kote minus 22*sin(90*7/1000 grader)


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. marts 2010 af LarsToft19 (Slettet)

Hej, jeg har fulgt lidt med her, og jeg har et spørgsmål til dig jnl123. Hvad betyder et fald på 6 promille af 90 grader? Hvorfor bruger du lige 90 grader?

- På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. marts 2010 af jnl123

90 grader er lodret, så 90 grader må være 100% (=1000 promille)


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. marts 2010 af LarsToft19 (Slettet)

Hey, du skriver:

"For E:

B's kote minus 25*sin(90*7/1000 grader)"

B's kote er på 12,127m. 25*sin(90*7/1000 grader) det giver 14,729m. Trækker man dem fra hinanden får man et negativt tal= -2,602m. Skal man se bort fra minusset? eller...?


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. marts 2010 af jnl123

du skal regne grader om til radianer inden du tager sinus


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. marts 2010 af LarsToft19 (Slettet)

:D, Men mht. opgave 2, kan du give med et head-start til det (måske lidt mere uddybende)? er simpelthen gået i stå...


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. marts 2010 af jnl123

Jeg kan ikke lige gennemskue den.. tror at man skal opskrive en ligning for den yderste cirkel, så bunden af cirklen er i punktet f.eks. (0,0). Så kan man bestemme en ligning til den ene tangent, som skærer punktet (0.48, 0) og bruge den til at finde arealet.

Prøv evt at starte en ny tråd


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. marts 2010 af LarsToft19 (Slettet)

Har fundet svaret, men tusind tak for din hjælp og din tid mate :D


Skriv et svar til: Anlægsarbejde - matematik projekt. HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.