Kemi

hurtigt lille kemi spørgsmål

18. februar 2005 af ChristinefraCG (Slettet)
hey, jeg har et lille problem, jeg ved ikke hvordan 20,0 mL HCl går sammen med 0,100mol/L NaOH.
jeg skal finde ud af i hvilket forhold de reagere, og bagefter finde HCL-opløsningens koncentration.

jeg ved at n(NaOH)= 0,002mol

men hvordan kan jeg så finde ud af i hvilket forhold de reagere?

håber nogen kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2005 af KemiKasper (Slettet)

Ud fra et molekyle HCl kan vi få en H+. Fra NaOH kommer een hydroxid-ion; OH-.
Reaktionsskemaet for den slags syre-base-reaktioner er

H+ + OH- --> H2O
og derfor reagerer de som

HCl(aq) + NaOH(aq) --> NaCl(aq) + H2O

Er du med? :)

Svar #2
18. februar 2005 af ChristinefraCG (Slettet)

ja, men er det så rigtigt når jeg siger de reagere en til en?

og tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2005 af KemiKasper (Slettet)

jeps

Svar #4
18. februar 2005 af ChristinefraCG (Slettet)

tak tak, så har den vel bare samme koncentration som det andet

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2005 af frodo (Slettet)

de har ikke nødvendigvis samme koncentration, men samme stofmængder!

n=c*V

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2005 af KemiKasper (Slettet)

I det her tilfælde har de samme koncentrationer idet

c(HCl) = 0,002mol/0,020L = 0,1 mol/L

og det var koncentrationen af NaOH jo også.

Svar #7
19. februar 2005 af ChristinefraCG (Slettet)

ja, 1000-tak begge to

Skriv et svar til: hurtigt lille kemi spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.