Matematik

Sammensat funktion?

16. marts 2010 af sasc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lidt problemer med denne delopgave fra "Vejledende eksempler på eksamensopgaver i matematik, stx - A-niveau":

9.003:

Bestem:

∫(x^5+2x)dx=1/6 x^6+x^2+k

- er dette rigtigt?

∫(3x^2 )*e^(x^3+1) dx

- hvordan gør jeg med den sidste, jeg ved det er en sammensat funktion, men hvordan er det man gør det der med substitution??

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

det er oplagt at sætte x3+1 = u, så du = 3x2, så skal du huske grænserne


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2010 af mathon

∫(3x2*e^(x3+1)dx = ∫ex^3+1·((3x2)dx)

sæt u = x3+1   og dermed 3x2dx = du

∫ex^3+1·((3x2)dx) = ∫eu·du = eu + k = ex^3+1 + k


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

jeg lavede en sjuskefejl, der skal naturligvis stå du=3x2dx (glemte dx'et)


Skriv et svar til: Sammensat funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.