Kemi

Formel for den dannede kobbersulfid

16. marts 2010 af cmbeck (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er helt lost i denne opg.:

Der afvejes 3,0 g kobber-pulver, som blandes med rigeligt svovlpulver. Blandingen opvarmes til sulfiddannelsen er tilendebragt, hvorefter overskydende svovlpulver brændes af som svovldioxid, der er en gas. Reaktionsproduktet vejer 3,8 g. Hvad er formlen for den dannede kobbersulfid?

?????? (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2010 af Darwin (Slettet)

Cu2S


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2010 af mathon

faktiske svovl-mængde = (3,8 - 3,0)g = 0,8 g

hvis
       processen er
                                                    Cu      +      S      →     CuS
ækvivalentmængder i mol:           1                1                 1
ækvivalentmængder i g:           63,546       32,065        95,611
aktuelle mængder i g:                  3                 x               3,8

                    svovl-mængde: x = (32,065 g)·(3/63,546) = 1,51 g
 

hvis
       processen er
                                                    2Cu       +     S      →     Cu2S
ækvivalentmængder i mol:            2                 1                  1
ækvivalentmængder i g:          127,092         32,065       159,157
aktuelle mængder i g:                   3                  x                 3,8

                    svovl-mængde: x = (32,065 g)·(3/127,092) = 0,76 g ≈ 0,8 g  

hvoraf - som angivet i #1 -
processen har været                       2Cu       +     S      →     Cu2S  


Svar #3
17. marts 2010 af cmbeck (Slettet)

mange tak (:


Skriv et svar til: Formel for den dannede kobbersulfid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.