Kemi

opløsning af KMnO4 i vand

20. marts 2010 af matuvi2001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg er i gang med en kemirapport omkring ståluld. Jeg er gået i stå ved denne opgave:

"Kaliumpermanganatopløsningen laves ved at opløse en afvejet mængde KMnO4(s) i vand. Angiv, hvorledes man skal lave en opløsning som er præcis 0,0200 M."

Hvad er det jeg skal finde ud af, og hvordan gør jeg det? Jeg har fået at vide at jeg skulle bruge formlen c=n/v men jeg forstår ikke hvordan og om det er rigtigt?


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. marts 2010 af blidaes (Slettet)

hvor mange gram har du afvejet og hvad er Molarmassen for stoffet?

masse målt i g = m og Molarmassen = M

så kan du finde n = m/M (n = stofmængden målt i mol)

0,0200M er den ønskede koncentration = c

og når du har fundet n sætter du ind i formlen:

c = n/v

her af finder du v, som er volumen. dvs den mængde vand du skal blande den afvejede mængde KMnO4 med. hvis du gør dette har du nu en opløsning med c = 0,0200 M.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. marts 2010 af kemikerne (Slettet)

Jeg vil anbefale at du beregner på fremstilling af f.eks. 0,100L 0,0200M KMnO4, hvis ikke et andet volumen er opgivet. Så har du V og c og kan bestemme n. Når du har n kan du også bestemme m


Skriv et svar til: opløsning af KMnO4 i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.