Matematik

Andengradspolynomium - skitser en mulig graf for g

21. marts 2010 af Krigi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem diskriminanten  for andengradspolynomiet:
f(x) = x2 -5x+4

d=-52 -4*1*4
d= -41

Om et anden andengradspolynomium g gælder, at grafen for g går gennem punktet P(2,3) og at diskriminanten er negativ.

Hvordan skitser jeg en mulig graf for g?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det vil nok hjælpe dig, hvis du lærer at sætte parenteser korrekt.

Diskriminanten er

d = b2 - 4ac = (-5)2 -4•1•4 = 25 - 16 = 9

Diskriminanten er altså positiv og ligningen har to reelle løsninger.

For 2.-gradspolynomiet g ved du, at diskriminanten er negativ. Det betyder, at parabelen ikke skærer x-aksen, fordi der ikke er nogen reelle rødder i 2.-gradsligningen. Og da grafen går gennem et punkt P der ligger over x-aksen (y-koordinaten 3 > 0), kan man slutte, at det er en parabel, der vender grenene opad, og som ikke skærer x-aksen. Nu skulle du kunne skitsere grafen for g.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium - skitser en mulig graf for g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.