Matematik

uden hjælpemidler

24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

Hej alle

En ret linje går gennem punkterne P(1,-6) og Q(-2,3)

Bestem en ligning for l, og bestem koordinaterne til hvert af linjens skæringspunktemed akserne

Jeg ha bestemt linjens ligning ved at finde a og b for en lineær funktion som er: y=-3x-3

Men hvordan bestemmes koordinaterne???

Please hjælp det haster!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af Exupery (Slettet)

Linien skærer x-aksen for x=0, hvad er y da? Den skærer endvidere y-aksen for y=0, hvad er x da?

Beregn det og du har dine to koordinatsæt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2010 af mathon

         alle x-aksens punkter er på formen (x,0)

         alle y-aksens punkter er på formen (0,y)


Svar #3
24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

Nårr okay, dvs at jeg skal beregne:

y=-3*0-3

og

0=-3*x-3  (hvor x isoleres)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2010 af mathon

Ja


Svar #5
24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

ok mange tak :)


Skriv et svar til: uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.