Matematik

uden hjælpemidler.

24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

På figuren ses en retvinklet trekant med kateterne a og a+1.

Bestem for a=3 længden af hypotenusen, og bestem a,når længden af hypotenusen er kvadratrod af 13.

Har bestemt for a=3:

c2=a2+b2

c2=32+42

√25= 5
 

For at bestemme a, når længden af hupotenusen er kvadratrod 13:

a2+(a+1)2=13

a2+a2+12+2a=13

2a2+2a+1=13

2a2+2a=12

.....

Længere kan jeg ikke komme. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af Isomorphician

Træk 12 fra på hver side og løs som almindelig andengradsligning.


Svar #2
24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

2a2+2a-12=0

a=b+√b2-4*a*c / 2*a

Dette får jeg til :

2+√-92/4

Synes det ser forkert ud, men passer det?


Svar #3
24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

Kan det passe at jeg få a=2,5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2010 af Isomorphician

x = (-b ± √d)/(2a)

a = 2

b = 2

c = -12


Svar #5
24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

beklager min forvirring, men har fundet det rigtige nu.

Passer det ikke med at a= 2   v   a=-3

Men da en sidelængde ikke kan være negativ er det 2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2010 af Isomorphician

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2011 af Mynt (Slettet)

Hey guys. Sidder med den opgave nu?
Kan i ikke hjælpe??

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2011 af Mynt (Slettet)

Har også fundet ud af det nu :p


Skriv et svar til: uden hjælpemidler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.