Matematik

Eksponentiel udvikling!!

24. marts 2010 af nistelr00y (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle!

Har en lille opgave jeg har lidt svært ved:

En eksponentiel udvikling er fastlagt ved, at dens graf går gennem punktet (7,17), samt at halveringskonstanten er 3,17. Bestem en ligning for den eksponentielle udvikling


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af Isomorphician

f(x) = b*ekx

T½ = ln(½)/k


Svar #2
24. marts 2010 af nistelr00y (Slettet)

Måske uddybe lidt?? jeg er helt på bar bund


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2010 af Isomorphician

T½ = ln(½)/k, er forskriften for halveringskonstanten for den eksponentielle udvikling f(x) = b*ekx.

Du kan så indsætte 3,17 i stedet for T½ og løse mht k. Altså:

3,17 = ln(½)/k

Når du så har fundet en værdi for k, indsætter du værdien for k i den ligning du kan opstille ud fra det punkt du får givet i opgaven:

17 = b*ek*7, hvor du isolerer b.


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.