Matematik

hjælp til at ud pakke og differentier ligning.

06. april 2010 af Fiiske (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg skal ud pakke denne ligning for at den er mere overskuelig og derefter skal jeg differentier den. men kan simpel hen ikke få den til at gi det rigtige.

ligning:

S2=(22+x)2+(10+220x-1)2

når jeg pakker den ud  får jeg den til at give

S2=484+x2+44x+100+220x-2+4400x-1

men hvis jeg kigger på den i graphmatica ( graf program ) gir den ikke det samme. så ville høre om der var en der kunne hjælpe mig men den så det gir det rigtige.

Den skal differentier efter den er pakket ud.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2010 af kiuwr (Slettet)

S2=(22+x)2+(10+220x-1)2 <=>
S2=248+x2+44x+100+48400x-2+4400x-1


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du kan skrive ligningen

S2 = (22+x)2 + 102 (22+x)2 / x2

     = (22+x)2 (1 + 100/x2)

    = (484 + 44x + x2)(1 + 100/x2)

   = 484 + 44x + x2 + 48400/x2 + 4400/x + 100 

   = x2 + 44x + 584 + 4400x-1 + 48400x-2


Svar #3
06. april 2010 af Fiiske (Slettet)

når man så differentier 

s2= x2+ 44x + 584 + 4400x-1+ 48400x-2

så vil jeg få den til at give:

S2=2x+44-4400x-2-96800x-3

ikke ? og hvis jeg sætter den ind i graphmatica gir den ikke det samme som hvis jeg beder programmet om at differentier ligningen :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Er s en konstant ? Eller er s en funktion af x , som du differentierer? Prøver du at finde ds/dx eller d(s2)/dx ?


Skriv et svar til: hjælp til at ud pakke og differentier ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.