Matematik

Forstår intet :?

07. april 2010 af Manjajensen (Slettet)

Hej .. Jeg forstår ikke det her :

Skriv de næste tal i talfølgen.
a. Det første tal er 0. Følgene tal er hele tiden 4 mindre.

b. Det første tal er 1. Følgende tal ganges med 3 og der trækkes 1 fra.

Jeg forstår ikke a, men b. skal jeg så sige 1*3-1 = 2*1-1= 1*1-1= 0 eller hvordan er det ?

-----------------------

En anden opgave. nemlig opg 3
Tag stilling til, hvilken af disse formler som passer til opgave 3. Bogstavet n står for den n'te gang.

a. n-4 eller n+4?
b. 3+n-1 eller 3n-1?
c. (n+1)*2 eller 2n+1?

Forstår altså ikke hvad jeg skal +?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2010 af nielsenHTX

a.) siger bare at du hele tiden skal trække 4 fra tallet før

så det næste tal er -4 så -8 osv.

0-4=-4

næste tal

-4-4=-8

b). nej ikke helt

gange med 3 og trække 1 fra. så næste tal er

1*3-2= 2

næste tal bliver så

2*3-1=5 osv.

håber det kunne bruges


Svar #2
07. april 2010 af Manjajensen (Slettet)

Nårh okay tak. Hvad med det andet ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2010 af nielsenHTX

n står for tallet før.

så a) vil være

n-4

b) kan du selv tænke lidt over.


Svar #4
07. april 2010 af Manjajensen (Slettet)

Det forstår jeg altså ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2010 af nielsenHTX

du kan prøve at erstatte n med dit start tal og hvis du får det næste tal, så passer pengene.

fx.

a)

n-4 eller n+4

0-4=-4 eller 0+4= 4

det skulle give -4

så n-4 beskriver a)


Svar #6
07. april 2010 af Manjajensen (Slettet)

3+n-1 eller 3n-1?
 

Altså jeg forstår det godt, men hvad gør jeg så her ??


Skriv et svar til: Forstår intet :?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.