Matematik

Firkant

18. april 2010 af dressed (Slettet)

For en firkant gælder at vinkel A og vinkel D er rette.

AB=7,1

BC=4,2

CD=5,0

Jeg skal finde de to andre vinkler og den sidste side.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Lav en tegning, så er det lettere at overskue. Der dannes en retvinklet trekant med hypotenuse BC og med den ene katete af længde 7,1-5,0 = 2,1. Brug Pythagoras til at finde den anden katete, som har samme længde som siden AD i firkanten. De manglende vinkler i firkanten fås let ud fra de spidse vinkler i den retvinklede trekant.


Skriv et svar til: Firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.