Matematik

største- og mindsteværdi

21. april 2010 af birthe_non (Slettet)

c) En funktion f er bestemt ved f (x)= 2cos x + 5 .
Bestem størsteværdi og mindsteværdi for f.

Jeg ved ik hvordan jeg løser dette*?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2010 af ramme2 (Slettet)

0<=cosx<=1     ⇒    0<= 2cosx <= 2      ⇒   5=<(2cosx +5)<=7

største værdi for f(x) = 7      og mindste værdi for f(x) =5

værdimængde VM for f(x)    [5;7]


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er ikke helt rigtigt. For der gælder jo

-1 ≤ cos(x) ≤ 1, hvorfor  -2 ≤ 2cos(x) ≤ 2, og dermed  3 ≤ 2cos(x) + 5 ≤ 7 , dvs. Vm(f(x)) = [3 ; 7]


Svar #3
21. april 2010 af birthe_non (Slettet)

hmm hvordan kommer i frem til det ? :) lommeregner ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det burde da være velkendt, at -1 ≤ cos(x) ≤ 1 for alle reelle x. Dernæst ganges med 2 og lægges 5 til, således at funktionsudtrykket for f(x) bliver vurderet.


Skriv et svar til: største- og mindsteværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.