Matematik

2!

25. april 2010 af Mahal-pigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har 2 opgaver, som jeg ikk ved hvordan jeg skal løse!!

Håber nogle vil hjælpe.

y = √x / 5x

og

Funktionen g(x) er givet ved: g(x) = b * x^a

Der gælder, at når den relative tilvækst i den uafhængige variabel er 5,9% er den relative tilvækst i den afhængige variabel 12,1%.

Beregn eksponenten a


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2010 af peter lind

Der gælder y*1,121 = b*(x*1,059)a  og y = b*xa Del de 2 ligninger med hinanden.


Svar #2
25. april 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

sådan:

y*1,121 = (x*1,059)^a?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. april 2010 af peter lind

x og y går også ud når du deler ligningerne med hinanden.


Svar #4
25. april 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

skal jeg bruge log(x) efter det

for jeg får: 1,121 = 1,059 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. april 2010 af peter lind

Det gør du ikke. Du får 1,121 = 1,059a. Tag logaritmen på begge sider for aT KOMME VIDERE.


Svar #6
25. april 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

giver det 1,99?


Svar #7
25. april 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

1000 tak for hjælpen!!!!!


Skriv et svar til: 2!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.