Matematik

Statisk spørgsmål

25. april 2010 af kulfi (Slettet)

Hej

Har følgende opgave, som jeg også har været inde omkring tidligere:

En drejebænk producerer bolte, hvis diametre, X , kan betragtes som normalfordelte stokastiske variable. Drejebænken er indstillet til en middeldiameter på µ = 8,00 mm. Dens spredning er σ = 0,017 mm.

Spørgsmålet er så:

En bolt kasseres, hvis dens diameter er større end 8,04 mm eller mindre end 7,96 mm.
Find sandsynligheden for at en bolt kasseres.

Nogen der kan hjælpe mig igang med denne opgave?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Du skal bestemme

P(X>8.04 eller X<7.96) = 1 - P(X≤8.04) - P(X<7.96)

De to sidste sandsynligheder findes som du tidligere har fået at vide ved opslag i en tabel eller et computerprogram.

Du kan benytte symmetri for at få

P(X>8.04 eller X<7.96) = 2*P(X<7.96)

Et computerprogram vil give

P(X>8.04 eller X<7.96) = 0.0186


Svar #2
25. april 2010 af kulfi (Slettet)

Hmm, skal det løses præcis ligesom den anden opgave?

Der brugte jeg først en formel:

z = (x-μ)/σ

Det z værdi jeg så fik slog jeg op i en tabel.


Skriv et svar til: Statisk spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.