Matematik

Haster virkelig virkelig meget. nem opg

25. april 2010 af Manjajensen (Slettet)

Beregn rumfanget af en cylindrisk tønde , idet dens diameter er 70 cm og dens højde er 1,1 meter-
angiv rumfanget i cm^3 og liter..
Tønden vejer 32 kg , når den er tom. Hvad vejer tønden med olie, når olie har massefylden 0,9 g/cm^3


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2010 af Duffy

Prøv nu selv først, ellers lærer du ikke noget.

Hvad skal du gøre for at udregne resultatet?

Brug formlen for rumfanget af en cylinder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug formlen for rumfanget af en cylinder V = πr2h . Omregn længderne til passende enheder.

Beregn dernæst massen af olien m = Vρ , hvor ρ er oliens massefylde. Læg dertil vægten af den tomme tønde.


Svar #3
25. april 2010 af Manjajensen (Slettet)

´V = 3,14 * 352 * 110 = 423115 cm3 , hvordan angiver jeg det i liter ?

= 423115 * 0,9 = 380803,5 (enhed?)

= 380803,5 + 32 = 380835,5 (enhed) ??

rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug at 1 liter = 1 dm3 = 1000 cm3


Svar #5
25. april 2010 af Manjajensen (Slettet)

er det så ikke : 423,115 liter

og er det andet rigtigt, hvad er enheden ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Rumfanget er 423329,6cm3 = 423,33 liter. π = 3,14159...

Oliens masse er 380996,6g = 380,997kg

Olie+tønde vejer 380,997kg + 32kg = 413kg


Svar #7
25. april 2010 af Manjajensen (Slettet)

okay tak:)


Skriv et svar til: Haster virkelig virkelig meget. nem opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.