Matematik

Slutningen af tangents ligning

27. april 2010 af archenemy (Slettet)

Jeg har løst det meste af det, men ved ikke lige hvordan jeg skal slutte den.

Jeg har indsat mine tal i ligningen for tangents, men der hvor jeg har skrevet spørgsmålstegn. der ved jeg ikke lige hvordan jeg skal gøre. Min Idé er at det måske giver: -9x+18-7

Noget hjælp?


(2,f(2))

y= f´(2)*(x-2)+f(2)

y= -9*(x-2)+(2) = ?

y= ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af NejTilSvampe

du ganger ind i parentesen:

-9x +18 + 2 = -9x + 20


Svar #2
27. april 2010 af archenemy (Slettet)

vil det sige at 9x+20 er det helt rigtige svar?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2010 af NejTilSvampe

 Hvor skulle jeg vide det fra? Du har ikke skrevet hele opgaven op. Men antaget at dine mellemregninger er korrekte, så ja.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2010 af pura (Slettet)

y = -9x +20


Svar #5
27. april 2010 af archenemy (Slettet)

altså hvis jeg skal gange -9 med alle de øvrige tal, er det så ikke

-9x+18-7 ?

Jeg kan bare ikke forså hvorfor den giver plus 2 til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2010 af NejTilSvampe

 det er to led for sig.

-9(x-2)  <--- er et led

2  <----- er et andet led. 

at du ganger -9 i det ene led gør INGEN ting ved det andet led.

desuden, hvordan bliver -9*2 = -7 ??


Skriv et svar til: Slutningen af tangents ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.