Kemi

Empiriske formel

27. april 2010 af Lullul (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa - jeg har lidt problemmer med denne opgave. Jeg ved ikke helt hvordan jeg kommer frem til procenterne, for der fra kan jeg godt regne resten:

En vis mængde af et carbonhydrid giver ved fulstændig forbrænding 4,642 g carbondioxid og 2,281 g vand.

a) Beregn stoffets empiriske formel

Håber nogen kan og vil hjælpe!(:


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 omregn massen af vand og CO2 til stofmængder

hver CO2 svarer til et C og hver vand svarer til 2 H'er


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 ...og O'erne stammer fra luften da det er en hydrid du skal beskrive


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. januar 2011 af mathon

carbondioxid
                             n = (4,642 g)/(44,01 g/mol) = 0,105476 ækvivalerende 0,105476 mol carbon
vand    
                             n = (2,281 g)/(18,02 g/mol) = 0,126582 ækvivalerende 2·0,126582 = 0,253163 mol H

                       
  dvs
          i forholdet            carbon : hydrogen  =  1 : 2,4002       hvilket naturligvis skal multipliceres
                                                                                                med en heltallig faktor, så det giver
                                                                                                hele tal                                                                                                                  

faktoren kunne være 5

                                     carbon : hydrogen = 5 : 12,001 ≈ 5 : 12
dvs
et bud kunne være

          carbonhydridet : C5H12  =    pentan                   med almenformel CnH2n+2
 


Skriv et svar til: Empiriske formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.