Matematik

Passende variable / opstil et funktionsudtryk

30. april 2010 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle sammen.

Jeg har fået denne opgave i hjemmeregning, men jeg kan ikke knække hvordan jeg skal gøre.

Opgaven er således:

Det øverste lag af Jorden kaldes for skorpen. Under skorpen befinder kappen sig. Ved en bestemt målestation er skorpen 40 km. tyk. Temperaturen ved jordoverfladen er 20 grader og ved overgangen til kappen er den 500 grader. I en temperaturmodel går man ud fra, at temperaturen i skorpen vokser lineært med dybden.

a) Indfør passende variable og opstil et funktionsudtryk for temperaturen som funktion af dybden. 

M. v. h. Zuku


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2010 af mathon

på 40 kms dybde stiger temperaturen (500-20) = 480 grader

på 1 kms dybde stiger temperaturen  = 480/40 = 12 grader

fra 20 grader stiger temperaturen altså 12 grader pr km:

                    dvs
                               20 + "antal km" ·12

                   f(x) = 20 + x·12         når x er dybden i km og f(x) er temperaturen

                   f(x) = 12x + 20


Svar #2
30. april 2010 af zuku (Slettet)

 Mange tak, det hjalp en stor del. :)


Skriv et svar til: Passende variable / opstil et funktionsudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.