Matematik

Areal og rumfang - hjælp !

02. maj 2010 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Kan nogen hjælpe mig med at beregne arealet og rumfanget af denne figur ....

Mvh

Ludvig


Svar #1
02. maj 2010 af ludvig111 (Slettet)

Her er opgaven

Vedhæftet fil:hjælp.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tværsnittet består af et rektangel, og to trapezer.

Arealet af rektanglet er R = 11,5·3,5m2 = 40,25m2

Arealet af trapezet til venstre er

T1 = (1/2)·(0,9m+1,3m)·11,5m = 12,65m2 ,

og arealet af trapezet i midten er

T2 = (1/2)·(1,3m+3,5m)·2,0m = 4,8m2

Det samlede volumen af bassinet er da, i det b = 12,5m er bassinets bredde

V = (R+T1+T2)·b = (40,25+12,65+4,8)·12,5m3 = 721,25m3

For at finde bundens areal, skal vi finde længderne af de skrå sider.

Den stejle skrå side er hypotenuse i en retvinklet trekant med kateterne 2,0m og (3,5m-1,3m) = 2,2m, så Pythagoras giver hypotenusen til

h2 = √(22+2,22) = 2,973m

Den lange, ikke så stejle side er hypotenuse i en retvinklet trekant med kateterne 11,5m og (1,3m-0,9m)= 0,4m , så Pythagoras giver hypotenusen til

h1 = √(11,52+0,42) = 11,507m

Det samlede areal af bunden er da

A = (11,5m+h1+h2)·b = (11,5+2,973+11,507)·12,5m2 = 324,752m2


Svar #3
02. maj 2010 af ludvig111 (Slettet)

det jeg bare er i tvivl om det er at der står bredden af poolen er 12,5 m.

Når jeg så skal beregne arealet skal jeg så ikke sige fx hvis jeg nu skal beregne arealet af rektanglen ..

11,5 x 12,5 ????


Skriv et svar til: Areal og rumfang - hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.