Matematik

Hjælp et spørgsmål!!

03. maj 2010 af jako123 (Slettet)

En Mursten vejer 3,1 kig inden den bliver tørret og brændt. Under tørring og brænding fordamper vand, og den færdige vejer 2,3

 - Hvor meget vand fordamper ved tørring og brænding?

SVAR: 3,1 kg - 2,3 kg= 800gram/1000Kiloliter = 0,8

Hvor mange provent falder stenens vægt ved tørring og brænding?
 

Her går jeg i stå!

HJÆÆLP!


Svar #1
03. maj 2010 af jako123 (Slettet)

Procent*
Kg*


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn faldet i vægt som en brøkdel af den oprindelige vægt, og udtryk det i % .


Svar #3
03. maj 2010 af jako123 (Slettet)

Hvad mener du?

Dvs. 0,8* 3,5 * 100?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, faldet i vægt som en brøkdel af den oprindelige vægt. Hvor stor en del udgør faldet i vægt af den oprindelige vægt? Denne brøkdel er

0,8/3,1 . Beregn den og udtryk den i %. (Hvor kom de 3,5 fra?)


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. maj 2010 af Crowndeer (Slettet)

Hvis du gør det som du har skrevet (0,8*3,5*100) får du et svar der er over 100 % - den har jo ikke tabt mere vægt end den havde fra start, så det kan ikke være rigtigt. Du skal derimod bruge almindelig procentregning :)

((det tal, du vil undersøge) / (det oprindelige tal)) * 100%

I dette tilfælde vil det altså være (0,8/3,1)*100 = 25,8%

Hvis du bruger lidt hurtig overslagsregning kan du også se, at 0,8 er ca en fjerdedel af 3,1, så det passer meget godt med de 25,8 % :) Det er en god måde at tjekke dit resultat på, hvis det er tal der er til at have med at gøre.


Skriv et svar til: Hjælp et spørgsmål!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.