Matematik

Tre trins reglen (differentialregning)

03. maj 2010 af RolandG (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder man Differentialkvotienten for kvadratrod x vha. 3 trins reglen?

Har et link http://www.youtube.com/watch?v=XdEqmjqjrAA&feature=player_em hvor man får det forklaret med x^2 men kan ikke selv lave det med kvadratrod x, da den sure parabel forvirre mig i forhold til hendes glade parabel !

Håber en kan hjælpe med forklare hvordan det skal tegnes for kvadratrod x og hjælpe med at udregne Differentialkvotienten for kvadratrod x vha. 3 trins reglen.
 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2010 af peter lind

Differenskvotienten (kvrod(x+h)-kvrod(x)) / h . forlæng brøken i tæller og nævner med kvrod(x+h)+kvrod(x). Det giver en brøk, hvor det er let at se hvad grænseværdien for h -> 0 er.


Svar #2
03. maj 2010 af RolandG (Slettet)

Kan du give mig det endelige result for grænseværdierne så jeg kan tjekke om jeg har regnet rigtigt?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2010 af peter lind

1/( 2kvrod(x))


Svar #4
03. maj 2010 af RolandG (Slettet)

Kan du ikke skrive udregningerne op.. kan ikke helt forstå du kan få det til det du får det til :(`:(  


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Differenskvotienten er

(√(x+h) - √x)/h = (√(x+h) - √x)·(√(x+h) + √x)/(h·(√(x+h) + √x))

     = ((√(x+h))2 - (√x)2)/(h·(√(x+h) + √x)) = ((x+h) - x)/(h·(√(x+h) + √x)) = h/(h·(√(x+h) + √x))

     = 1/(√(x+h) + √x) → 1/(√x + √x) = 1/(2·√x) for h → 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2010 af peter lind

Forlænger du som angivet i #1 får du ved brug af (a+b)(a-b) = a2-b2 differenskvotienten til [kvrod(x+h)2-kvrod(x)2]/[h(kvrod(x+h)+kvrod(x)]


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2010 af mathon

se
i oversigt


Skriv et svar til: Tre trins reglen (differentialregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.