Matematik

Reduktion spørgsmål

04. maj 2010 af NPandi (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 Hej derude!

Jeg sidder med et reduktion spørgsmål.

Følgende skal reduceres:

2/3 * 3a

"2/3" er en brøk hvor "2" er tæller og "3" er nævner.

opgaven skulle efter sigende give 2a - hvilket jeg ikke forstår hvorfor?

Håber der er en der kan hjælpe mig med denne opgave :) - så jeg kan forstå den.

På forhånd tak! - mvh Jonas Christensen


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

2/3*3a = (2*3a)/3 =  6a/3 =2a


Svar #2
04. maj 2010 af NPandi (Slettet)

6a/3 =2a

- hvorfor?
 


Svar #3
04. maj 2010 af NPandi (Slettet)

 Er det fordi 3 går 2 gange op i 6a, og så er det to hele? altså 2a?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2010 af Walsh (Slettet)

Du ganger i tæller og dividere i nævner og så får du facit. 2*3a=6a/3 = 2a.  


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven siger i det væsentlige, at man skal beregne (2/3) af 3 a-enheder. (2/3) af 3 af en slags er (2/3)·3 = 2 af slagsen, altså 2a .


Svar #6
04. maj 2010 af NPandi (Slettet)

 Så er det rigtigt eller forkert når jeg siger: "Er det fordi 3 går 2 gange op i 6a, og så er det to hele? altså 2a?" :P ?


Skriv et svar til: Reduktion spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.