Matematik

Reduktion spørgsmål - Ja endnu et :)

05. maj 2010 af NPandi (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hey derude :)

Jeg er stødt på et Reduktion spørgsmål jeg ikke kan løse, som lyder:

a/2 + a/3 + 2a


a/2 og a/3 er en brøk, hvor bogstavet er tælleren og tallet er nævneren

Mvh Jonas og på forhånd mange tak :)

P.s. I må meget gerne fortælle mig hvordan i gør - da jeg allerede har fasit ( 17a/6 ) jeg er mere udefter at lære
hvordan det skal løses :) .. mange tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Sæt a uden for en parentes:

a/2 + 2/3 + 2a = a(1/2 + 1/3 + 2) , læg tallene inde i parentesen sammen

        = a(3/6 + 2/6 + 12/6)      , fællesnævner 6

       = a(3+2+12)/6

       = a·17/6

      = 17a/6


Svar #2
05. maj 2010 af NPandi (Slettet)

 Hvor får du 12 fra? hvad gør du for at få fællesnævneren 6? og hvordan 
får du lavet 2 om til en brøk?


Svar #3
05. maj 2010 af NPandi (Slettet)

 Bump :b


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Fællesnævneren er 2·3 = 6. For at kunne lægge brøker og hele tal sammen, skal de alle sammen laves om til brøker med den samme (fælles) nævner. Vi skal også lave 2 om til en brøk med nævner 6 :

2 = 2/1 = (2·6)/(1·6) = 12/6


Svar #5
05. maj 2010 af NPandi (Slettet)

Så du ganger 2 med 6, som giver 12 og giver den nævneren 6 bagefter fordi de andre brøker har nævneren 6?


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - Ja, alle brøkerne skal være af samme slags, dvs have samme nævner, før man kan lægge dem sammen. Nævneren benævner, hvilken slags brøk vi har med at gøre. I dette tilfælde er 6 den mindste fælles nævner, vi kan bruge.


Svar #7
05. maj 2010 af NPandi (Slettet)

 Tak for svarene :)!


Skriv et svar til: Reduktion spørgsmål - Ja endnu et :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.