Matematik

To funktioner er givet ved... (uden hjælpemidler)

06. maj 2010 af archenemy (Slettet) - Niveau: B-niveau

To funktioner er givet ved:

f(x)= x+200 og g(x)=-3x+600

Bestem førstekordinaten til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner.

Hvordan hulen gør jeg det uden hjælpemidler??


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Du sætter funktionerne lig hinanden således og isolerer x.

Karam


Svar #2
06. maj 2010 af archenemy (Slettet)

Altså

f(x)=x+200 = g(x)=-3x+600

(x)+200=(-3x)+600


Aner ikke hvordan man gør.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2010 af NejTilSvampe

 det er en ganske almindelig ligning.

x + 200 = -3x + 600

4x = 400 => x = 100


Svar #4
06. maj 2010 af archenemy (Slettet)

kan slet ikke finde ud af ligninger.

Men bliver det

-1*1+200=-3*3+600?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Kan du ikke finde ud af ligninger. Det skal du godt nok have lært dig - det er ca. hele matematikken i gymnasiet.

Svaret er blot x=1. Det du har skrevet er at 201 er lig 609. Det giver ingen mening.

Karam


Svar #6
06. maj 2010 af archenemy (Slettet)

Nej jeg kan ikke ligninger og har seriøst aldrig kunne finde ud af det.

Jeg er færdig med gymnasie, har bare lige matematik på B niveau på studenterkursus :)

vil det så sige at x=1 er  førstekordinaten til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Ja, det kan du tro det er :) Du kan så regne 2. koordinaten ved at indsætte i en af ligninger. Det er hyggealgebra.

Karam


Svar #8
06. maj 2010 af archenemy (Slettet)

Jeg har lige prøvet at regne det ud, hvor jeg får x = 100.

Hvordan får du det helt ned til x = 1?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Helt rigtigt. x =100

Jeg har bare set forkert ved den "andens" udregninger. Sorry min ven. Så kan du jo godt ligninger.

Karam


Svar #10
06. maj 2010 af archenemy (Slettet)

Nice, tak for hjælpen! jeg slog regnereglerne op på gode gamle wiki.


Skriv et svar til: To funktioner er givet ved... (uden hjælpemidler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.