Matematik

Differentier 3x

09. maj 2010 af LasOlsen1990 (Slettet)

Hvordan differentierer man så 3x uden lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2010 af bolani (Slettet)

så hedder det:

f(x) = 3x

f ' (x) = 3 * (x)'

f ' x) = 3 * 1

f ' (x) = 3


Svar #2
10. maj 2010 af LasOlsen1990 (Slettet)

Er det ikke sådan her?

(x^n)' = n*x^(n-1)

se x som x^1

3 er en konstant så der sker ikke noget.

( 3x^1 )' = 3*1*x^(1-1) = 3*x^0

x^0 = 1

så (3x)' = 3
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2010 af Megara (Slettet)

Jo, det er fint :). Men du kan nøjes med 1#'s udregninger idet, man siger at "konstanter, der ganges på, lader man stå."
Så jeg ville nøjes med det, der står i 1#.


Skriv et svar til: Differentier 3x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.