Matematik

løse ligning

16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

hvordan løses denne her ligning;

x2 - 16 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal bare spørge dig selv, hvilke tal, der opløst til 2. potens giver 16. Det er hovedregning.


Svar #2
16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

4


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2010 af mathon

se i din oprindelige tråd

www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2010 af niel2344 (Slettet)

 hehe hvilket tal man gange med sig selv skal give 16 skulle altså helt give sig selv...

det giver 4.

4 gange 4 = 16

16-16=0

altså x = 4


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1 - Man kalder det at opløfte noget til 2. potens.

#2, #4 - Ligningen, som den er præsenteret her, har jo to løsninger, da den let omskrives til (x+4)(x-4) = 0, og det ses ved brug af nulreglen, at også x = -4 er en løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2010 af Erik Morsing (Slettet)

ja opløftet, det ved jeg godt, det var en skrivefejl, somme tider går alting jo lidt stærkt, og så i øvrigt bryder jeg mig slet ikke om udtrykket 0-reglen, det lyder ret barnligt og siger i sig selv ingenting om opgaven, det lyder som noget på en spiseseddel


Skriv et svar til: løse ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.