Kemi

Reaktioner

17. maj 2010 af MaleneLar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvor stor en masse ammoniak kan der maksimalt dannes ved reaktion mellem 3,85g H2 og 30,2g N2?

- Håber nogle kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2010 af mathon

                                                         3H2 (g)    +    N2 (g)   --->   2NH3 (g)
ækvivalente stofmængder i mol:       3                  1                      2
ækvivalente stofmængder i g:         6,0474         28,014          34,0614
aktuelle stofmængder i g:                3,85             30,2                   x
 

          H2              3,85/6,0474 = 0,636637
          N2              30,2/28,014 = 1,07803         hvorfor H2 er den begrænsende faktor
 

          maksimal NH3-mængde = (34,0614 g)·0,636637 = 21,6848 g

         


Svar #2
17. maj 2010 af MaleneLar (Slettet)

Tusind tak!!!!


Skriv et svar til: Reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.