Matematik

Igen, igen, hjælp.

17. maj 2010 af NadiaAbildgaardPedersen (Slettet)

Har lige en sidste spurt med lektierne til imrogen men sidder fast igen igen i min matematik.

Opgaven lyder sådan:

Diamanter udvindes bl.a. ved minedrift i udslukte vulkaner.

I en mine udvinder man i gennemsnit 0,35 gram diamanter af 5 tons materiale.

*Hvor mange gram diamanter får man ved udgravning af 600 tons materiale? Den har jeg fået til 42 gram

25% af diamanterne bruges til smykker.

*Hvor mange gram smykkediamanter finder man i de 600 tons? Den har jeg fået til 10,5 gram

Hvert år udgraver man 7,2 millioner tons meteriale.

De samlede udgifter ved produktionen er 75 millioner kroner.

*Beregn udgifterne ved at producere 1 gram smykkediamanter

Der er jeg i tvivl.

I er meget velkomne til at rette mig hvis i er uenige med mine svar.


Svar #1
17. maj 2010 af NadiaAbildgaardPedersen (Slettet)

HASTER!!!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2010 af AMelev

Det er ikke smart, at du selv "svarer" - så vil andre jo bare tro, at du har fået svar. Og hvis det haster så meget, så skulle du måske have været tidligere ude?

Dine første 2 svar er rigtige.

Du kan beregne (som 1. sp), hvor mange g diamanter man får af det udgravede materiale.
Derefter kan du beregne hvor meget smykkemateriale, man får ud af det (som sp.2).
Endelig skal du så beregne Udgift pr. g Smykkediamant


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har regnet dig til, at 600 tons materiale giver 10,5 gram smykkediamanter. Så kan du regne, hvor mange gram smykkediamanter du får fra 7,2 millioner tons materiale. Divider det antal gram op i de 75 millioner kr  samlede udgifter for at finde udgifterne ved produktion at 1 gram smykkediamanter.

De øvrige svar ser rigtige ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2010 af Krabasken (Slettet)

600/5*0,35 g = 42g

25% af 42 g = 10,5 g

7 mio tons giver 7200000/5*0,35g*25% = 126.000g smykkediamanter

Hvert g koster 7200000 kr /126000 = 57,14kr.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Dit svar til det sidste spørgsmål er ikke korrekt. Men giv nu opgavestilleren en chance for at gøre det rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2010 af Krabasken (Slettet)

Til # 5:

Undskyld, Far -

Til #1

Undskyld fejlene i tredie del af mit svar. Men eftersom du ikke er on-line længere, så haster det vel ikke så meget, så jeg behøver rette dem her ...

Ellers må du skrive igen-igen


Skriv et svar til: Igen, igen, hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.