Matematik

To formentligt hurtige matopgaver

08. marts 2005 af celgrun (Slettet)
Hej
Jeg har lige to matopgaver, som jeg gerne kunne bruge lidt hjælp til.
De lyder således.

1) Linjen l går gennem punktet p(2,3) og står vinkelret på lijen med ligningen: y=2x+7
Bestem en ligning for l.
Her skal man vel bl.a. bruge formlen a*c=-1. jeg kan bare ikke finde ud af hvornår....

2) Tallet (2^4*3^4*(10^2)^3)/(6^3*10^-1)
kan skrives på formen b*10^a, hvor 1 er mindre, eller = b men b er mindre end 10.
Betsem a og b.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2005 af Mattias (Slettet)

1) en linies ligning er på formen: y=ax+b

du har ligningen y=2x+7

brug så a*c=-1 og isoler c (denne er hældningen for den anden linie)

så kan du bruge at:

y-y0=a(x-x0) (hældningen c indsættes på a's plads) sammen med dit punkt(y0,x0)

2) regn ud hvad tallet giver først og giv os det

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2005 af Waterhouse (Slettet)

1) Du skal ganske rigtigt bruge a*c=-1. Hældningen for den linje du kender er 2, så du kan finde l's hældning. Når du har den sætter du bare dine værdier ind i y-y0=a*(x-x0).

2)

(2^4*3^4*(10^2)^3)/(6^3*10^-1)

Hvis du starter med at omskrive 2^4*3^4 til 6^4, kan det være den bliver lidt mere overskuelig, så får du i hvert fald samme grundtal i tæller og nævner. Ellers skriv igen.

Svar #3
09. marts 2005 af celgrun (Slettet)

Hej
Jeg har ikke set jeres svar før nu, men tak for svarene.

#2 Jeg er også kommet så langt med at "reducere" Så der står: (6^4*10^6)/(6^5*10^-1), men så er jeg ikke helt sikker på potensregnereglerne længere, så jeg kunne godt bruge lidt hjælp. Den skal nemlig helst laves uden hjælpemidler, så. Og videre efter at have fundet tallet, skal man jo også finde a og b. og det har jeg ingen anelse om, hvorn man gør!

håber på lidt mere hjælp.

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du kan måske huske at

a^m/a^n = a^(m-n)

Så derfor:

(6^4*10^6)/(6^3*10^-1) =>

6^(4-3)*10^(6-(-1)) =>

6^1*10^7 =>

6*10^7

hvor dit b så må være 6, og a være 7, hvis jeg forstår din formulering rigtigt.

Forresten, i dit seneste indlæg har du skrevet 6^5 i stedet for 6^3, skal ikke kunne sige hvilket tal der er det rigtige.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du kan måske huske at

a^m/a^n = a^(m-n)

Så derfor:

(6^4*10^6)/(6^3*10^-1) =>

6^(4-3)*10^(6-(-1)) =>

6^1*10^7 =>

6*10^7

hvor dit b så må være 6, og a være 7, hvis jeg forstår din formulering rigtigt.

Forresten, i dit seneste indlæg har du skrevet 6^5 i stedet for 6^3, skal ikke kunne sige hvilket tal der er det rigtige.

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Nuvel,

(2^4*3^4*(10^2)^3)/(6^3*10^-1) =
(6^4*10^6)/(6^3*10^(-1)) =
6^(4-3)*10^(6-(-1)) =
6*10^7

Det er blot potensregnereglen

a^m/a^n = a^(m-n)

brugt på hver af potenserne.

Nu er udtrykket på formen

b*10^a

og konstanterne a og b kan aflæses direkte.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#4,5: Ikke noget med højreimplikationer (=>) her. Det skal være en række af identiteter. Brug lighedstegn.

//Singularity

Svar #8
09. marts 2005 af celgrun (Slettet)

mange tak. det er 6^3....bare en skrivefejl fra min side.

Men ellers mange tak for hjælpen. Jeg var ikke sikker på man måtte gøre sådan, når brøken så sådan ud, men dte må altså så gerne....Dejligt at nogle kan hjælpe. Hader når man ikke kan komme videre med en opgave, for jeg vil kunne finde ud af det.....


Skriv et svar til: To formentligt hurtige matopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.